Blog

Shkurt 18, 2017

AVX tantal kondensator teknologji anode

AVX DistributorData:AVX tantal kondensatorpërzgjedhja anode
        Switching furnizimit me energji elektrike, një prirje e zakonshme e mikroprocesor dhe qark dixhital është përdorur për të reduktuar zhurmën e frekuencë të lartë në punë. Në mënyrë që të bëni këtë, komponentët duhet të kenë ESR ulët (rezistencës), vëllim të lartë dhe besueshmëri të lartë.
        AVX tantal kondensatorNjë anode për sipërfaqe të përgjithshme, sidomos sipërfaqja dhe raporti i vëllimit, është një nga parametrat kryesorë për të përcaktuar vlerën ESR, sipërfaqja është e madhe, më e madhe vlera e ESR. Përdorimi i anode multi është reduktuar në masë të madhe një mënyrë vlerën AVX tantal kondensator ESR, praktika e saj është që të përdorin të njëjtin material elektrodë në një trup kondensator.
Qasja tradicionale
      Në aplikimin e gjatë gjithë jetës dhe të besueshmërisë së lartë, konvencionale pjatë MnO2 electrodeAVX tantal kondensatorE cila është ende një zgjedhje popullore. Teknologjia dioksid mangan mund të sigurojë performancë të shkëlqyer në terren dhe stabilitetin në mjedisin dhe në një gamë të gjerë të tensione të tilla si 2.5 ~ 50V me resistivity të lartë dhe norma e rezistencës termike, dizajn pajisje temperatura operativ në 125 DEG C. Megjithatë, krahasuar me tantal polimer AVX kondensator, high mangan sistem diokside elektrodave ane është një mangësi.

AVX tantal kondensator teknologji anode

përzgjedhja anode
       teknologjia e vetme anode është bërë standardet universale të zgjedhur është për shkak të çmimit të saj të shkëlqyer. Dizajni Multi anode jep një vlerë më të ulët ESR, por pengesë e saj është se kostoja e prodhimit është më e lartë se ajo e zgjidhje të vetme anode.
      Dizajni i procesit të integruar të tipit slot anode chip përdorur standarde është një rezultat i ESR ulët dhe tradeoff me kosto të ulët. Prandaj, dizajn zakon është përdorur zakonisht për dizajn çmim të ndjeshme dhe të ulët ESR, anode teknologji multi përshtatshme për të dy ESR ulët kërkon aplikimet lartë besueshmëria, të tilla si infrastruktura e telekomunikacionit, rrjetit, serverat dhe ushtarake / aplikimet hapësirës ajrore.
Përveç këtyre dallimeve, koncepti i anode multi ka një tjetër dy.
(1) ka më shpërndarje të ngrohjes performancës dizajn të multi anode, që do të thotë se multi anode vëllim mund të jetë e qëndrueshme të lartë kapacitetin mbajtës aktual; Në mënyrë të ngjashme, multi vëllim anode kundër rrezikut aktual rritje është edhe më të fortë.
(2) në krahasim me vetëm njesi vellimi anode, multi anode kondensator me efikasitet të ulët, e cila çon në një hipotezë që nuk mund të arrihet me një anode e vetme anode multi si CV (faktor tension të vazhdueshëm. Në fakt, anode hollë për të arritur më lehtë , dhe më lehtë të depërtojnë dytë sistem elektrodë dioksidit mangan, CV-ja e lartë mund të përdoret, për këtë arsye, multi anode kondensator mund të arrijë nivele të njëjta apo edhe më të larta të CV.
lloj i përbashkët anode
       Në treg sot përdoret zakonisht multi anode tantal zakonisht miraton marrëveshjen vertikale për 3 ~ 5 anode në një trup kondensator, siç tregohet në figurën 1. Kjo është në fakt nga një pikë të prodhimit të parë, qoftë nga pikëpamja e ESR, kjo zgjidhje nuk është aq i mirë sa paraqitjen horizontale, pjatë anode të hollë në një plan urbanistik horizontale të reduktuar më tej ESR.

AVX tantal kondensator teknologji anode

Figura 1 Multi pajisjen anode përdorur anode dy ose më shumë se dy në një trup kondensator

       Pajisja Multi anode e re me kosto shumë të projektimit anode me numrin në rritje në mënyrë eksponenciale anode. Aktualisht, përdorimi më në hartimin e dizajnit optimale të anode trefishtë ka qenë në afërsi të kostos dhe raporti i ESR.
       faqes gjatësisë struktura, një elektrodave anode përmes argjendi ngjitës rrëshirë epoksi është e lidhur me të dytë, dhe më pas në tjetër kornizë elektrodave plumbi. Një vëllim i vetëm anode e njëjta qasje është përdorur në standardin, kështu që teknologjia e prodhimit dhe të vjetër të ngjashme, pa lidhje të reja të teknologjisë shtohet shumë shtesë dizajn anode investimi.
       Nga ana tjetër,, dizajn horizontal nevojë për zgjidhje të reja për lidhjen midis anode, e cila çon direkt në ndryshimin e teknologjisë kushtueshme. Prandaj, deri më tani, ky dizajn nuk është përdorur për prodhimin e vetme grumbull multi anode kondensator jetës. Dizajni horizontal është përdorur më shpesh në disa aplikime të veçanta, është me anë të saldimit apo jigging sistemit, dy ose më shumë se dy kondensator plotë është shtuar në rrjet ose modulit.
      Dallimet në mes kryerjes së ESR strukturën horizontale dhe vertikale siç tregohet në figurën 2. Ky shembull është llogaritja e D tipit kondensator bazuar në teorinë e Figura 2 tregon se dy struktura horizontale dhe struktura vertikale e anode trefishtë sistemit anode vlerën ESR është e ngjashme. Megjithatë, përparësi relative të çmimeve në strukturën horizontale ESR është më e dukshme.

AVX tantal kondensator teknologji anode

Figura 2 performanca horizontal dhe vertikal strukturë të ngjashme me atë të kapitalit bëhet faktor vendimtar

      Në krahasim me strukturën horizontale, vertikale dizajn më të kufizuar në lartësi të reduktuar, kondensator lartësinë aktuale në 3.5 ~ 4.5mm. Sot, ky faktor është më e rëndësishme, madje edhe në të tilla si infrastruktura e telekomunikacionit, aplikim ushtarake, miniaturization e produkteve elektronike është bërë një test në të kaluarën, kjo nuk është një.
     "Mirror" strukturë dy anode tërthor, shkencëtarët kanë zhvilluar një lloj të ri të strukturës multi anode. Struktura Lead pasqyrë duke përmirësuar formë kornizë, korniza çojë është i pozicionuar në dy anode. Struktura zgjidh problem që lidhen me rregullimin horizontal elektroda, dhe procesi i kosto modifikim rënë në një nivel të pranueshëm.
     Efekti i performancës së dy anode e ESR dizajnit pasqyrë është pak inferiore ndaj tre struktura pol gjatësore, por ajo është më e lirë për të prodhuar. Avantazhi kryesor qëndron në hartimin e pasqyrës, kjo e bën multi lartësia anode kondensator ul, minimumi ra në 3.1mm.
     Përdorimi i avantazheve të tjera të dizajnit pasqyrë, paraqitjen e saj simetrik ndihmon për të reduktuar induktancë (ESL). Simetria e strukturës, si pjesë e kompensimit të lak induktancë, për të reduktuar ESL për të përdorur klasik dizajn kornizë të çojë në.
     type AD vetme anode Dizajni i vlerës ESL është 2.4nH, vlera tipike është rreth 2.1nH. Dizajni Vlera e ESL pasqyrë rreth 1nH është gjysma e projektimit konvencionale. Kjo do të pasqyrojë anode multi të frekuencave rezonancë vlerë më të lartë, siç tregohet në figurën 3.

AVX tantal kondensator teknologji anode

Figura 3 dizajn pasqyrë të performancës
(A) tregon saj rënie vëllim frekuencave nën zgjidhje të vetme anode (b), dhe vlera ESR është aq

      Nëse përdorimi i strukturës pasqyrë anode hollë, kondensator do të bjerë në frekuencë më të ulët. rezonancë frekuenca e ndryshimeve të projektimit pasqyrë, arsyeja është se gjenerali tanishme converter DC / DC varg kalimi frekuenca (250 ~ 500kH) për shkak të reduktuar ESL rritur ndjeshëm.
     Një tjetër avantazh është për të përmirësuar dizajnin e imazhit të performancës termike siç tregohet në Figurën 4, duke rezultuar në anode aktuale gurgullimë të nxehtit mund të ftohur nga divergjenca të çojë në pjatë PCB dhe tantal tel.

AVX tantal kondensator teknologji anode

     Prandaj, edhe pse vetëm në klasë të anode D kapacitoreve vazhdueshme mund të ngrohjes vetëm 150mW, por struktura pasqyrë e madhësi të ngjashme mund të trajtojë 255mW kondensator. lloji vëllim pasqyrë horizontal multi anode kondensator e tanishme mund të arrijnë vlerën e 220 për 1000 mu F, tensioni është 2.5 ~ 10V, vlera ESR është 25 ~ 35m. Zhvillimi i ardhshëm do të shtrihet edhe më tej në varg tensionit të 35 dhe 50V, i cili do të bëjë kondensator kërkesë shumë tërheqës i ri në hartimin Telecom gjithnjë e më të rënda në lartësi. Një vëllim i vetëm 35 ~ 50V në lartësi maksimale në 3.1mm me 10 ~ 22 F vëllim, 65 ~ 140m. Vlera ESR, kjo është çdo teknologji të tjera janë vështirë të përputhen.

tantal kondensator
Rreth tantalumcaps